چراغ روشنایی گازی دیواری، نوعی چراغ دیواری است که روشنایی آن به وسیله گاز و کپسول های گازی مختلف از قبیل گاز شهری، پروپان، متان، مونوکسیدکربن و … تامین میشود که در محیط های مختلف کاربرد دارد. از زمان قدیم تا به امروز ذر جهت زیبایی و روشنایی محیط های مختلف از قبیل منزل و فضاهای باز مانند باغ و تالارها در شب از این چراغ ها استفاده میکنند که با گاز و مشعل روشن میشود. صنایع روشنایی ایران تک در این مقاله شما را انواع و ویژگی های چراغ های روشنایی گازی دیواری آشنا میکند.
مشخصات و ویژگی های چراغ روشنایی گازی دیواری
چراغ های روشنایی گازی دیواری از گروه چراغ های دیواری میباشد که قابلیت نصب بر روی دیوار را دارد و در جهت زیبایی و روشن شدن محیط در شب کمک میکند.
در اواخر قرن نوزدهم، چراغ های روشنایی الکتریکی جایگزین چراغ های روشنایی گازی شد. اما امروزه افراد هنوز از چراغ های روشنایی گازی برای زیبایی و روشنایی فضا و مکان های مختلف استفاده میکنند که روشنایی این چراغ ها با اتصال به گاز یا کپسول های شهری و دیگر گازها از قبیل پروپان، هیدروژن، متان و … تامین میشود.
چراغ های روشنایی گازی دارای توری های نسوزی هستند که به پایه فلزی متصل است و با روشن کردن این توری ها به وسیله فندک یا کبریت میتوان محیط اطراف را روشن کرد که مقدار نور این چراغ ها قابل تنظیم است.
چند مورد از ویژگی های چراغ روشنایی گازی دیواری شامل موارد زیر است:
- به وسیله فندک یا کبریت روشن میشود.
- یکی از مشخصه کلیدی این چراغ ها این است که با گاز روشن میشود و در مواقعی که دسترسی به برق شهری ندارید یا با مشکل قطعی برق مواجه میشود استفاده از این چراغ ها بسیار مناسب است.
- از دسته چراغ های دیواری آنتیک و قدیمی به شمار می رود.
- نگهداری آن بسیار آسان است.
- نورهای این چراغ زرد و سفید است.
- بدنه این چراغ ها از جنس فلز براق و نرم، شیشه یا چینی هستند.
- این چراغ ها به دلیل اینکه از گاز تامین میشود علاوه بر روشنایی باعث ایجاد گرمای محیط میشود.
کاربرد چراغ های روشنایی گازی دیواری
چراغ های روشنایی گازی دیواری، در محیط های مختلف میتوان استفاده کرد و در دکوراسیون و زیبایی محیط نقش بسزایی دارد.
چند مورد از محیط هایی که میتوان از این چراغ ها استفاده کرد:
- در منزلهایی که سقف کوتاهی دارند به صورت دیوارکوب در پذیرایی یا اتاق خواب استفاده میشود.
- در جهت روشنایی و زیباجلو دادن محیط فضاهای باز مانند باغ ها و ویلاها
- برای روشنایی پارکینگهای فضای باز میتوان از این چراغ استفاده کرد.
طریقه نصب روشنایی گازی دیواری
برای نصب چراغ های گازی دیواری باید حتما به کپسول گاز یا گاز شهری وصل شود.
روش نصب چراغ های گازی دیواری بسیار آسان است. در زیر مراحل نصب چراغ گازی دیواری را شرح میدهیم:
- برای نصب چراغ گازی دیواری مکانی را انتخاب کنید که به شیراصلی یا کپسول گاز دسترسی راحتی داشته باشد تا بتوانید شلنگ گاز چراغ را به آن متصل کنید و همچنین باید به درب ورودی یا پنجره نزدیک باشد.
- شیر اصلی گاز را قطع کنید تا از خطر گاز گرفتگی و نشت گاز جلوگیری شود
- به وسیله دلر برقی قسمتی از دیوار را سوراخ کنید و لوله مسی را از پایه چراغ روشنایی به دیوار نصب کنید و به سمت شیراصلی گاز ببرید
- شلنگ گاز چراغ را به شیر یا کپسول گاز محکم نصب کنید و مهره های نگه دارنده را به آن متتصل کنید تا از نشت گاز جلوگیری کند
- توری های نسوز را با احتیاط به سرچراغ ها نصب کنید تا پاره نشوند.
- در نهایت برای روشن کردن چراغ گازی دیواری، شیرگاز را باز کنید و به کمک فندک یا کبریت توری ها را روشن کنید و بعد از چند ثانیه فضای محیط روشن میشود
قیمت چراغ روشنایی گازی دیواری
انواع روشنایی گازی دیواری در مدلهای مختلف تک شعله و دوشعله در بازار وجود دارد که هر کدام قیمت های متفاوتی دارند که قیمت انواع چراغ روشنایی گازی دیواری در فروشگاه و سایت مختلف متفاوت است
افرادی که توانایی پرداخت هزینه نو و آکبند آن را ندارند میتوانند چراغ های روشنایی گازی دیواری دست دوم را از سایت یا فروشگاه های معتبر خریداری کنند
با این حال تعیین قیمت این چراغ ها به عوامل مختلفی بستگی دارد:
- کیفیت چراغ روشنایی: هرچقدر کیفیت و جنس محصول بهتر باشد، قیمت آن نسبت به سایر چراغ های گازی بیشتر است.
- نوع برند: برند در قیمت محصول بسیار تاثیرگذار است و برندهای خارجی نسبت به ایرانی قیمت بالاتری دارند
- منطقه جغرافیایی فروشگاه روشنایی: فروشگاه هایی که در مناطق بالای شهر قراردارند محصولات را با قیمت بالاتر به مشتریان میفروشند.
سخن پایانی
چراغ گازی یکی از ابزارهای روشنایی محیط میباشد و برای خرید چراغ های دیواری گازی باید به کیفیت و برند آن توجه کنیم و برای نصب آن موارد ایمنی را درنظر داشته باشید.
افرادی که تبحر و تجربه کافی در زمینه نصب چراغ های گازی ندارند میتوانند از متخصص مربوطه کمک بگیرند
صنایع روشنایی ایران تک، فروشگاه اینترنتی در زمینه محصولات و تجهیزات روشنایی میباشد که چراغ های روشنایی گازی را با بهترین کیفیت و قیمت مناسب در اختیار مشتریان قرار میدهد
سوالات متداول
- انواع و مدلهای چراغ های روشنایی گازی دیواری را نام ببرید؟
چراغ گازی در دو مدل تک شعله و دو شعله در بازار وجود دارد.
- چراغ های دیواری گازی در کجا کاربرد دارد؟
در محیط های دارای سقف کوتاه مانند پذیرایی و اتاق خواب، روشنایی محیط فضاهای باز مانند باغ و ویلاها - بهترین مکان مناسب برای نصب چراغ گازی دیواری چیست؟
دیواری که به کپسول یا شیرگاز شهری نزدیک باشد تا بتوان شلنگ گاز چراغ را به آن متصل کرد. - آیا استفاده از چراغ های گازی برای منازل امنیت دارد؟
چراغ های گازی دیواری، توسط میله نگهدارنده کنترل میشود و از نشت گاز جلوگیری میکند. - برای نصب چراغ های گازی دیواری در فضای باز باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟
در دیوارهایی که قدرت مقاومت بالایی دارند و در جهت وزش باد نصب کنید تا در هنگام وزش باد خاموش نشود. - مهمترین عوامل موثر بر تعیین قیمت چراغ گازی را نام ببرید؟
کیفیت و برند محصول، منطقه جغرافیایی فروشگاه روشنایی